Wijnroutes

Op 22 plaatsen wordt in Hongarije wijnbouw bedreven. Na Duitsland, Frankrijk, Portugal en Spanje is Hongarije het vijfde wijnland van Europa. 

In de wijnregio van Villány-Siklós ligt de één van de meest bezochte Hongaarse wijnroutes. De wijnroute, die loopt van Palkonya tot Máriagyúd, is de oudste wijnroute van Hongarije. Langs de route zijn tal van oude wijnkelders geopend voor publiek, kunnen diverse traditionele werktuigen en hulpmiddelen worden bekeken en bestaat de mogelijkheid om de vele verschillende wijnsoorten te proeven. Ieder jaar worden er meer wijnkelders opengesteld voor het publiek. Daarnaast worden er ook verschillende evenementen georganiseerd om het de bezoekers optimaal naar de zin te maken. 

 

 

http://villanyiborvidek.hu/en/villany-wine-region

 

 

WP_20150502_005
WP_20150502_005

Describe your image here

Describe your image here

Restaurants
Uit eten gaan in Hongarije is altijd een avontuur. In de buurt van Dióspuszta zijn verschillende leuke restaurants.

In Szigetvár zit onze favoriete eetplek Black Bull  http://blackbullpizza.uw.hu/:
een Italiaans restaurant op 20 min. rijden van ons huis. Superleuk, goedkoop en altijd druk (maar niet toeristisch). 

 

In Botykapeterd, op circa 20 min. rijden van ons huis staat langs de weg richting Pécs het restaurant Pálma Vendéglö http://www.palmavendeglo.hu/ , hier serveert men traditionele Hongaarse gerechten, maar ook heerlijke vleesschotels en salades. Hun menukaart is in het Engels en Duits en bij mooi weer kun je eten op een overdekt terras.

In Pécs, maar ook langs de weg naar Pécs, zijn de betere restaurants gevestigd. Tegen de berg van Pécs aan zijn een aantal goede restaurants gevestigd met mooie uitzichten en ook aan de pleinen zitten restaurants met zowel traditionele kaarten als Italiaanse en Britse kaarten die de moeite waard zijn. Aan het Dom Plein, waar de kathedraal van Pécs staat, zit restaurant Caesar Pince. Dit restaurant hoort bij de champagnefabriek Pannonia pezsgögyáren en is dan ook gevestigd in een wijnkelder. Het eten is zeer exclusief en de (goede) champagnes goedkoop. Een aanrader! De fabriek kan ook worden bezocht. 

De hiërarchie van eettenten/restaurants in Hongarije: 

Büfé = snackbar, maar soms ietwat onsmakelijk.
Csárda = een aan de weg gelegen eethuis, meestal goed te doen.
Vendéglo = groot restaurant, waar je er niet al te veel van tegen komt.
Étterem = 'gewoon' restaurant.
Sörözö = een kroeg.
Borözö = een wijnproeverij

 

Wilt u nog meer tips? Wij adviseren u heel graag!