Search
  • Herman

0. Wie zijn wij

Updated: Jan 17Wij zijn Herman en Rita van Rhijn, geboren in respectievelijk Katwijk aan Zee (1962) en Papekop (1963). (Vrijwel niemand weet waar Papekop ligt - maar dat is een gehucht tussen Woerden en Oudewater).

Herman heeft tot 1998 gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap en heeft daarna van zijn hobby zijn beroep gemaakt door in de ICT te gaan werken. Ook Rita is begonnen in de zorg, heeft gewerkt als ambulant begeleider en heeft daarnaast een opleiding gevolgd tot beeldend therapeut en een eigen praktijk gehad. Samen hebben wij 4 kinderen groot gebracht (drie zoons en een pleegzoon). Maar die zijn allemaal reeds jaren uitgevlogen.


Dan kom je op zo'n punt waarop je je af kunt gaan vragen: hoe gaan we verder. Blijven we tot aan ons pensioen doorlopen op de ingeslagen weg? Kopen we een motor of zien we ook andere mogelijkheden? Of willen we nog een keer samen een avontuur beleven.

Wij hebben samen gekozen voor het avontuur - en in ons geval is dat om te emigreren naar Hongarije. In dit rijtje korte blogs willen we je vertellen hoe het ons daarbij verging en vergaat.

In 1994 verhuisden we van Katwijk naar Lelystad. Voor veel Nederlanders klinkt dat toch een beetje als een emigratie naar het einde van de wereld. Voor ons allebei gold dat we op dat moment zo'n 100 kilometer van familie en vrienden vandaan gingen wonen. Nu gaan we dat dus dunnetjes overdoen: naar Dióspuszta, op zo'n 1500 kilometer van de ons bekende wereld.61 views0 comments

Recent Posts

See All