Ons huis ligt in een buurtschap genaamd Dióspuszta, in de provincie Baranya, in het zuidwesten van Hongarije. Op de kaart vind je Dióspuszta een paar kilometer ten noordwesten van Szigetvár. De meeste mensen kennen het woord "poesta" wel en denken dan aan de grote grasvlakten in het oosten van Hongarije. Maar Puszta kan ook verwijzen naar de grote landgoederen van West-Hongarije.
Je ziet dan ook in dat gebied nogal wat namen van dorpen die eindigen op "puszta".


De streek is heuvelachtig en heeft een submediterraan klimaat. Er is nog veel ongerepte natuur maar je vind er ook uitgestrekte mais- en zonnebloemvelden. Kern van de provincie is de 50 km lange, 10 à 20 km brede bergrug Mecsek (hoogste top is de Zengö met 682 m). De bergrug behoort tot de mooiste en klimatologisch aangenaamste streken van Hongarije. Vlak ten noorden van Dióspuszta ligt het Zselic heuvelgebied met veel wandelroutes. De andere kant op, richting de zuidgrens, vind je het Duna-Dráva nationale park. Kortom: voor liefhebbers van rust en natuur is hier heel wat moois te vinden.

In de buurt van Dióspuszta zijn genoeg interessante uitstapjes te maken. Er is vooral veel cultuur en natuur te vinden, maar er is ook een geweldige golfbaan op 30 minuten rijden en een bekend vismeer vind je op ongeveer dezelfde afstand.
Ook een dagje strand aan het Balatonmeer is prima te doen, op ongeveer 5 kwartier rijden. Kijk op de pagina Uitjes voor meer informatie!

Lekker wandelen
Voldoende vismogelijkheden
Het oorlogsmuseumpje in Szigetvar
Historie in Szigetvar
Pécs
Mediterraan pleintje
Prachtig gebouw in Pécs
Pécs

Een mediterrane stad in Zuid-Hongarije

De heuvels in Zuid-Hongarije
Synagoge

De prachtige synagoge in Pécs - een bezoekje waard

Szigetvár

Monumentale panden in Szigetvár

Vasarosbec

De serene rust

Vasarosbec

Om stil van te worden...

Prachtige bloesems in het voorjaar

Prachtige bloesems in het voorjaar

Uitzicht over de heuvels van Baranya

Het uitzicht over de heuvels van Baranya